Thursday, May 8, 2014

45 Lorekan Sajak

Penulis:M Farez
Penerbit: Kaukab

Pertama kali tengok sajak ni masa pameran ReaDrawing kat Galeri Seni Petronas,KLCC. Masa tue macam jatuh cinta pandang pertama baca sajak - sajak yang terpamer di dinding galeri. Terpaku, memandangkan aku ni bukan lah orang yang baca sajak.Tapi sajak Farez nie ringkas tapi indah.Sumpah cantik.Bila nak keluar dari Galeri tengok ada jual koleksi, rembat lah.Nie sajak kegemaran aku dalam koleksi ni

BAHAGIA

Jika bahagia dikatakan
satu senyuman
apa pula kegilaan
demi keserakahan?

Terima kasih Farez kerana mengembalikan keindahan sajak yang yang indah.ooo i'm in love with you..sajak2mu.ahe ahe ahe

Tuesday, April 29, 2014

Value Buy Kinokuniya 2014

Sigh..a sale is a sale..owh Kino...Let's see apa yg telah dibeli pada hari pertama dan kedua ini.
The Dark Knight Manual.ooo this is paling berbaloi-baloi.Normal price RM164.02.value buy RM9 ja


aa..buku nie omel angat.Normal Price:RM67.14.Value Buy:RM8

why not try SF kan. Normal price:RM47.74.Value buy:RM5

Normal Price:RM47.37.Value buy:RM3

Normal Price:RM41.44.Value buy:RM3

Normal price:RM63.14.Value buy:RM3

Monday, April 7, 2014

Magis


Penulis: Ramlee Awang Murshid
Penerbit: Alaf 21

When I bought this book, i almost cried. Sebabnya, i just lost my brother who are huge fan of RAM.Selalunya, dia akan beli novel RAM and i'll read it first.It's always like that.Dia  juga akan memastikan setiap novel RAM, ada tandatangan penulis tersebut. Yes, abg Ijan, i miss you a lot.Through RAM's book, i always remember you.

Buku ni menghimpunkan hero-hero pujaan dari novel beliau terdahulu ke dalam dunia magis.Menentang makhluk di peperangan akhir zaman.RAM never failed to amazed me,through this novel, pasti ada dakwah.

Sunan - Nanggroe Sang Kembara


Penulis : Ramlee Awang Murshid
Penerbit : Alaf 21

Saya ingat nak beli time PBAKL dan dalam btk paper back sahaja tapi xboleh tahan, so i just buy the hardcover.

Untuk novel ini, ia adalah permulaan dari series Sunan.Bagaimana terbentuknya Sunan menjadi seorang hamba Allah yang sentiasa merendah diri.Pertemuan nya dgn Ratna sang Ratu Sulaman.Fitnah yang menyebabkannya terbuang.

Tapi, ada sambungan lagi..kene tunggu la

KL Noir-White

Penulis : Various
Penerbit : FIXI Novo

Keh keh KL Noir Blue dah nak keluar, baru nak buat review.The reason beli novel nie sebab nak pergi launching dia, so kena la baca dulu kan.Berbaloi - baloi and i meet almost all the authors.Kebanyakkan regular customer kat tempat kerja.keh keh.

This is my fav story 

the famous nadia khan

the book

Siri Bercakap dengan Jin


Penulis : Tamar Jalis
Penerbit : Nafiela Books

The reason saya membeli buku - buku ini kerana ingin mengimbau zaman kanak - kanak. Saya masih ingat lagi dahulu ketika masih memiliki buku Tamar Jalis yg lama, agak takut membacanya disebabkan cover depan yg seremm gtew.Buku - buku yang lama pun dah hilang entah ke mana.huhu
Bagaimmana pun, koleksi ini masih belum lengkap kerana terhenti jilid 3.Buat peminat novel seram, buku ini harus berada dalam koleksi anda.

Buku ini berkisarkan pengalaman penulis sendiri iaitu Tamar dan atuknya.Banyak panduan hidup Melayu yg bermanfaat tetapi telah dilupakan buat masa ini.

Three Souls


Penulis: Janie Chang
Penerbit:William Morrow(Harper Collins)

I never read any thing from Chinese Literature, so when kak husnah (my mds) called to choose a book from a publisher, she suggested to read this one.Katanya similar dgn Ghost Bride tpi Ghost Bride pun eden x baca.haha so i read without any expectation.

After finished it, i just wow..what I've been read.Marvelous, beautiful. I loved how Janie portrayed the culture during that time.Because this novel is setting during Chinese Communist War.

Sinopsis:
Selepas Leiyin mati, dia menghadapi kesukaran utk ke after life disebabkan ada sesuatu yg menghalangnya.Jadi, three souls which is Yin,Yang dan Hun berserta Leiyin review semula apa yg berlaku.Bermula dari zaman remaja Leiyin yg rebel hinggalah ke saat kematiannya.